Vietnam reizen - Care4thekids

Ga naar de inhoud

Vietnam reizen

Vietnam reizen

Care4theKids en reisbureau Vietnam a la carte
samenwerking
Care4theKids en Reisbureau Vietnam a la carte werken samen om de kinderen van het Cu Chi Free Education Project te ondersteunen.
Samen bieden we reizigers de mogelijkheid om het project bezoeken en een steentje bij te dragen.

Vietnam à la carte is een twaalf jaar geleden gestart reisbureau. De drijvende krachten zijn Nguyen Thi Thai en Cees Verburg, die met hun twee kinderen Huong en Bob in het Tay Ho District in Hanoi wonen en werken. Zij zijn gevestigd tussen de Rode Rivier en het West Lake (Ho Tay), even ten noorden van het centrum van Hanoi: zij organiseren van hieruit niet alleen reizen maar ontvangen hier ook gasten in hun familiepension.

Tijdens een tweedaagse trip naar de Cao Dai Tempel en de Cu Chi tunnels staat er ook een bezoek aan het Cu Chi Free Education Project op het programma. Tijdens het verblijf in Cu Chi, waar u overnacht bij de zusters van The Congregation of Our Lady of the Missions in Vietnam, ondersteunt u het project door zelf aan de slag te gaan en activiteiten met de kinderen te ondernemen.

Het is een ervaring om nooit te vergeten!


De tweedaagse trip ziet er als volgt uit:
De kinderen van Cu Chi

Tijdens een tweedaagse trip naar Cu Chi krijgt u alle gelegenheid om zelf de handen uit de mouwen te steken in een gebied dat normaal gesproken alleen bezoekers krijgt vanwege de gelijknamige tunnels: u wordt actief betrokken bij het onderwijsproject Free Education van de Sisters of Our Lady of the Missions en de stichting Care4thekids. U maakt persoonlijk kennis met de kinderen, hun families en de mensen die zich ten doel hebben gesteld deze kinderen een beter leven en een toekomst met perspectief te geven. Daarnaast brengt u een bezoek aan het nabijgelegen Tay Ninh, waar de Cao Dai Secte huist en de Cu Chi Tunnels.

Dag 1 Saigon - Tay Ninh - Cu Chi
Om 7.30 uur haalt uw gids u bij uw hotel op. Er wordt koers gezet naar Tay Ninh. Elke dag om 12 uur wordt hier een mis gehouden door leden van de Cao Dai - deze religieuze stroming bevat elementen van zowel christendom, boeddhisme als islam. Na het bijwonen van deze mis reist u naar Cu Chi. Hier wordt u ontvangen door zuster Maria Hoi. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan en activiteiten met de kinderen te ondernemen. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een gezin van één van de schoolkinderen. Aan het einde van de middag is er gelegenheid om alle indrukken te verwerken, maar u kunt ook helpen met het bereiden van het diner of de zusters Engelse les geven. Om 19 uur schuift u aan bij de avondmaaltijd, waarna er gelegenheid is om nader kennis te maken met de zusters.


Dag 2 Cu Chi - Saigon
Het leven begint vroeg op de school en vanaf 6.30 komen de kinderen al aan. Voor u betekent het, dat u ook al om 6 uur uit de veren moet. De lessen beginnen 7.30 uur. Na het ontbijt kunt u hierbij een actieve rol spelen: een Engelse les geven aan de oudere kinderen, een Engels liedje aanleren aan de jongere kinderen of op ander wijze ondersteuning bieden, bijvoorbeeld bij het bereiden van de lunch of bij het werken in tuin bij de school. Nadat de kinderen hebben geluncht en naar huis gaan, eet u met de zusters en leerkrachten. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van de school en de mensen die zich hier dagelijks voor inzetten. U ontvangt ter herinnering het fotoboek Sống! Kinderen in Vietnam, leven met toekomstperspectief van fotografe Ineke Vernimmen, die het leven van de kinderen van Cu Chi op prachtige wijze vastlegde. Vervolgens gaat u richting de Cu Chi Tunnels. Vanuit deze tunnels trachtten de Vietnamezen de Amerikanen het leven zuur te maken tijdens de “Amerikaanse oorlog” zoals de Vietnamezen zeggen; u krijgt de gelegenheid om zelf door de tunnels te kruipen. Aan het eind van de middag keert u terug naar Saigon.
Meer informatie over deze trip en de overige reizen van Vietnam a la carte treft u hier aan:
 

 
Maar u kunt één en ander ook terug lezen in de brochure van Vietnam a la carte. Deze kunt u aan vragen via:
 


Wij wensen u veel plezier toe tijdens de voorbereidingen op uw Vietnam-reis.


Terug naar de inhoud