Doneer voor Free Education Project - Care4thekids

Ga naar de inhoud

Doneer voor Free Education Project

Sponsoring/doneren

Care4theKids werkt samen met The Congregation of Sisters of Our Lady of Missions in Vietnam, the Community of Cu Chi, aan het Cu Chi Free Education Project.
Het Cu Chi Free Education Project is een school waar kinderen gratis onderwijs krijgen omdat deze kinderen geen geboortecertificaat of verblijfsvergunning hebben of omdat de ouders te arm zijn om hun kinderen naar school te laten gaan.
Het Cu Chi Free Education Project biedt aan 165 kinderen een stimulerende en veilige omgeving, waarin kinderen kunnen leren en spelen met hun vriendjes. Hier worden ze gewaardeerd, gerespecteerd en er wordt naar ze geluisterd.


Echter, de kinderen gaan hier maar een halve dag naar school. Het project heeft eigenlijk al niet voldoende middelen voor deze halve dag. Dit houdt in dat de kinderen 's middags vooral op straat (over)leven of ze moeten (hoe jong ze ook zijn) meewerken voor de familie.
De samenwerking richt zich op het verbeteren van de leefomstandigheden van deze kinderen en een uitzicht op een betere toekomst.
We willen ervoor zorgen dat de kinderen dagelijks een voedzame maaltijd krijgen en dat zij de middagen ook naar school gaan. Onderwijs is immers je toekomst.

Inmiddels krijgen de kinderen 2 keer per week een gezonde voedzame lunch. Het zou natuurlijk geweldig zijn om dit 5 dagen in de week te kunnen doen!

Wij zoeken voor deze kinderen sponsoren. Door één van deze kinderen te sponsoren helpt u mee aan een betere toekomst voor dit kind.

Met u als sponsor zorgen wij voor de lunch op school en onderwijs tijdens de middagen.
Maak al een verschil voor € 12,50 per maand!Voor €12,50 per maand kunt u één van de kinderen van het Cu Chi Free Education Project steunen in het onderwijsprogramma en kunnen we dagelijks zorgen voor een voedzame maaltijd.
Wilt u een kind sponsoren? Ga naar "MEET THE KIDS" en meldt u aan voor het sponsoren van een kind.

Er zitten 185 kinderen op school. Hiervan hebben we voor 21 kinderen (aug. 2016) een sponsor. Bent u de volgende?Lunch- en educatieprogramma

Het is de bedoeling dat de kinderen van het Cu Chi Free Education Project iedere schooldag een voedzame lunch krijgen. Kosten voor onder meer de kok, het gas waarop gekookt wordt en de ingrediënten worden voor een belangrijk deel vergoed middels dit sponsorprogramma. Daarnaast willen we graag dat de kinderen iedere dag hun tanden poetsen. Hiervoor hebben we dus nogal wat tandpasta en tandenborstels nodig. Een deel van deze kosten wordt door dit programma gefinancierd.


Het educatieprogramma is bedoeld om de kinderen 's middags naar school te laten gaan. We willen naast het gewone lesprogramma, sport en spel, creatieve vaardigheden, muziek, drama, sociale vaardigheden, computerlessen en Engelse lessen aanbieden. Dit vergroot de kans naar vervolgonderwijs en daarmee een betere toekomst. Met het sponsorprogramma voor het educatie kunnen wij structureel salarissen, lesmaterialen en boeken, maar ook bijvoorbeeld de elektriciteitsrekening van de school betalen.
Om de kansen binnen de gemeenschap van Cu Chi te vergroten zullen we zoveel mogelijk de lokale bevolking inzetten.

Wilt u voor deze kinderen een verschil maken en het lunch- en educatieprogramma sponsoren? Laat het ons weten via onderstaand formulier.


Tip

Eenmalig
Maandelijks
Per kwartaal
Jaarlijks
Tip

Tip

TipTip
Nieuw toiletgebouw en keuken !!!!

Door al deze geweldige ontwikkelingen zien ouders dat de school voor de kinderen een fijne plek is. Een plek waar ze leren, spelen en gezond te eten krijgen. Hierdoor is het leerlingaantal enorm gegroeid, van 110 leerlingen naar ruim 185. Dat is fijn, maar de faciliteiten werden hierdoor te krap. Drie toiletten voor 185 kinderen en een keuken van 2 bij 4 was niet meer verantwoord en hygiënisch. Met behulp van Nic. Oud Direct Mail, de 2e Montessorischool uit Huizen en OBS Slingerbos uit Diepenveen  hebben we een mooi nieuwe toiletgebouw neer kunnen zetten. In maart 2015 is het mooie frisse gebouw met 9 toiletten opgeleverd.

De volgende stap was het uitbreiden van de keuken. Hiervoor was het nodig de oude toiletruimte bij de keuken te trekken. Hiervoor moesten muren worden weggebroken, leidingen verplaatst en het keukenblok werd verplaatst en vergroot. Inmiddels is het benodigde bedrag  opgehaald en is de keuken opgeleverd (2016).
Het is een mooie ruime keuken geworden waar de koks voldoende ruimte hebben om voor alle kinderen in één keer een gezonde maaltijd te bereiden. De koks werken weer met veel plezier!
Nu de keuken klaar is willen we heel graag de lunch met een aantal dagen uitbreiden. We zien dat de kinderen door de lunch op school gezonder worden, meer energie hebben en zich beter kunnen concentreren, maar dit kan nog beter.

Helpt u mee de lunch uitbreiden naar meer dagen? Dit kan door een kind te sponsoren!
Van de 185 kinderen hebben we voor 21 kinderen een sponsor. Bent u de volgende? Ga naar Meet the Kids.                                                                                    
Terug naar de inhoud