Studiefonds - Care4thekids

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Studiefonds

Projecten

Studiefonds voor jongeren
We zijn er al een tijdje mee bezig en over in gesprek; Een studiefonds voor jongeren die zelf niet de middelen hebben om een studie te volgen.

Vorig jaar (2016) is Care4theKids benaderd met de vraag of hier mogelijkheden voor zijn en of we er over na wilde denken.
Het gaat om een soort renteloze lening om de studie en wat daar bij komt kijken te bekostigen. Wanneer de jongeren in de toekomst zelfredzaam en onafhankelijk zijn, zal de lening in fasen worden terugbetaald. Hiermee kunnen we dan weer andere jongeren laten studeren. Inmiddels hebben we hier een speciaal fonds voor binnen Care4theKids.
Samen met de sponsor (bedenker van het fonds) en de zusters van The Congregation of our Ladies of the Mission in Vietnam, zijn we een samenwerking aangegaan. Er is een projectplan "Studiefonds" opgesteld en een overeenkomst, waar de afspraken in staan, die we met de jongeren aangaan.

In principe komen alle jongeren, ongeacht religie, huidskleur etc., die zelf te weinig middelen hebben om daadwerkelijk een studie te volgen, in aanmerking voor het studiefonds.
Zuster Dominic van The Congregation en Henriëtte van Care4theKids voeren gesprekken met jongeren en hun familie om te bepalen of zij in aanmerking komen. Daarnaast is het belangrijk dat jongeren beseffen dat ze zich aan de afspraken houden en dat het niet vrijblijvend is. Zuster Dominic en Henriette nemen, in overleg met onze sponsor, uiteindelijk een besluit of een jongeren gebruik kan maken van het fonds.

Vanaf oktober 2016  is zuster Dominic in gesprek geweest met twee gezinnen die niet voldoende middelen hebben om hun kinderen te laten studeren. Ook met de jongeren zelf zijn gesprekken gevoerd. Begin maart is Henriëtte bij deze jongeren op bezoek geweest en heeft met hen gesprekken gevoerd. Het is van belang dat ze begrijpen wat de afspraken inhouden en dat zij zelf een verantwoordelijkheid t.a.v. hun studie en hun resultaten. Hiervan houden zij de betrokkenen op de hoogte via gesprekken met de zuster Dominic, via de mail aan Henriëtte en evt. ook rechtstreeks aan de sponsor van het studiefonds.

Twee jongeren die studeren vanuit het studiefonds

De eerste jongeren die geholpen worden vanuit het studiefonds zijn Tu en Ngoc. Zij zitten nu nog op de Highschool, maar binnen een jaar of twee jaar zullen zij naar de Universiteit gaan. Zij hebben beide een schrijnende thuissituatie. Beide worden al een tijdje odersteund door Care4thekids. Dit schooljaar hebben we als stichting, samen met de donateurs, de kosten de Highschool betaald. Daarnaast vallen zij beide in het "foodprogram" dat Care4theKids voor studerende jongeren heeft. Dit is nodig omdat zij anders moeten werken om in voedsel te voorzien.
Tu en Ngoc zijn beide, en hun moeders ook, ontzettend blij dat zij de kans krijgen te studeren.
Ly Hong Ngoc
Ngoc, 15 jaar, woont samen met haar moeder en jongere zusje, haar vader is al jong overleden. Het huis waar zij wonen is helaas niet goed afgebouwd vanwege het overlijden van haar vader en de ziekte van moeder (Parkinson). Vanwege de Parkinson is het voor moeder niet mogelijk te werken. Dit houdt in dat er geen inkomsten zijn en de kinderen eigenlijk niet school kunnen. Ngoc kan echter heel goed leren en hoe mooi zou het zijn wanneer zij straks verder kan gaan leren en naar de universiteit kan. Ze wil heel graag lerares worden.
Naast haar studie (5 dagen per week van 7 tot 12 en van 3 tot 9 uur en op zaterdag nog eens van 7 tot 12 uur), verzorgt Ngoc ook haar moeder en zusje. Zij verzorgt vaak de maaltijden.

To Kim Tu
Tu (bijna 17 jaar) woont samen met zijn moeder en ouder, mentaal beperkte broer in een heel kleine huisje.                                          De broer van Tu is toe ongeveer zijn 14e een gezonde jongen geweest. Tot die tijd werkt hij ergens waar ze hem een keer dronken hebben gevoerd met zeer sterke drank. Niemand weet precies wat er verder is gebeurd, maar hierna is de jongen doorgedraaid en zit aan huis gekluisterd. Vaak vastgebonden omdat hij anders wegloopt en agressieve buien heeft. Erg triest om te horen is dat ze half maart dit huisje moeten verlaten en dus op zoek moeten naar iets anders. Echter is dit niet makkelijk omdat veel huisbazen niet zitten te wachten op deze jongen.                                                                     Tu kan gelukkig heel goed leren, de cijferlijst die hij liet zijn was dan ook uitmuntend, en hij wil het studiefonds graag met beide handen aanpakken. Tu wil medicijnen gaan studeren.

Vindt u het ook belangrijk dat jongeren kunnen studeren?
Wilt u bijdragen aan het studiefonds? Dat is mogelijk......

U kunt op diverse manier bijdragen aan het studiefonds. Dit kan bijv. door een eenmalige donatie of structureel doneren, bijv. per maand of kwartaal.
U kunt ook aangeven of u ergen speciaal aan wilt bijdragen zoals een schooluniform, reiskosten en misschien wel het verblijf op een campus.
Het is geheel aan u. We zijn heel blij met alle vormen van ondersteuning!

Via onderstaand formulier kunt u aangeven op welke manier u wilt ondersteunen.


Tip

eenmalig
per maand
per kwartaal
jaarlijks


TipTip

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu